Franciza Header
  • Coșul este gol!

USEDPRODUCTS

USEDPRODUCTS

Vinde Fa schimb Header
  • Coșul este gol!

Garanția Produselor

1. Termenul de garantie pentru produsele achizitionate este de 12 Luni (sau mai mare, daca este prevazut altfel in Factura), si se acorda doar in baza prezentarii facturii sau a bonului fiscal. Termenul de garantie pentru Jocurile video, accesorii, cabluri, adaptoare, etc este de 30 de zile. In caz de defectiune, Garantia este acordata in vederea repararii sau inlocuirii produsului in mod Gratuit, iar restituirea pretului catre client va avea loc doar daca produsul nu mai poate fi reparat sau inlocuit. Inlocuirea produsului se va efectua doar in caz de neconformitate a acestuia. In conformitate cu OUG HG140 /2021 privind protectia consumatorilor, prezentele conditii de garantie se aplica doar consumatorilor persoane fizice, care cumpara sau utilizeaza produsele in afara activitatii lor profesionale, termenul pentru profesionisti fiind redus la jumatate. Perioada necesara reparatiei prelungeste perioada de garanie ramasa.

2. Produsele achizitionate pot fi pre-utilizate, si pot prezenta urme estetice de folosinta. Personal la momentul achizitiei, sau dupa expirarea dreptului legal de Retur (in cazul livrarilor prin curier), cumparatorul confirma ca produsul este in parametrii optimi de conformitate, a fost testat in prezenta acestuia (sau anterior), este de acord cu starea tehnica/estetica in care se afla, si ca restituirea pretului achitat in baza schimbarii optiunii personale nu este acceptata . In cazul produselor electronice, uneori, pot aparea defectiuni ascunse ce nu au putut fi depistate in cadrul testelor la care au fost supuse. De asemenea, cumparatorul confirma ca in cazul aparitiei unei defectiuni, nu va putea beneficia de restituirea integrala a pretului achitat, daca de la momentul achizitiei produsului a mai adaugat urme suplimentare de uzura. Nu se considera defect display-ul care prezinta de la 1 pana la 4 pixeli defecti, conform standardului international de calitate ISO 13406-2 clasa II.

3. In cazul produselor comandate on-line si livrate prin curier, clientul beneficiaza de termenul legal 14 zile drept de retur, indiferent de motiv (la unele produse termenul se poate extinde pana la 30 de zile). Returul va fi acceptat doar daca produsele sunt returnate in aceeasi stare initiala (sigilat / fara urme suplimentare de uzura) in care au fost si achizitionate. In situatia aplicarii dreptului de retur, costurile de transport tur-retur vor ramane in sarcina cumparatorului.

4. Garantia nu acopera consumabilele (acumulatoare, baterii, cartuse, etc), decat in cazurile specificate in prealabil. Durata medie recomandata de utilizare a produselor de pe verso este de 12 Luni (sau mai mare, daca este prevazut altfel).

5. Conditiile de garantie sunt în conformitate cu O.G. 21/1992, O.G. HG140 /2021 si O.G. 174/2008, iar drepturile consumatorului reglementate prin lege nu sunt afectate in nici un fel de prezentul document. La solicitarea garantiei este necesară prezentarea produsului defect cu sigiliul care contine elementele de identificare intact (seria produsului), împreuna cu accesoriile aferente si Certificatul de Garantie aflat pe verso-ul Facturii emise. În cazul în care produsele ajung neînsotite de documente, acestea vor fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se solutiona reclamatia.

6. Conform H.G. 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, consumatorii au obligatia să nu elimine DEEEca deseuri municipale nesortate ci să le colecteze selectiv. Societatile comerciale care vand pe site-ul usedproducts.ro preiau Gratuit de la clienti produsele DEEE, echivalente cu produsele achizitionate de acestia in schimb.

7. Garantia produselor nu acopera urmatoarele situatii:

a) Deteriorari termice, mecanice si plastice ale produsului datorate accidentelor, vibratiilor, socurilor mecanice, intemperiilor, neglijentei in utilizare sau a altor factori, independent de Producator/Vanzator.
b) Utilizarea produsului in conditii neadecvate (ex. Tensiune de alimentare necorespunzatoare, impamantare inexistenta sau gresita, conectare la PC fara impamantare, actiuni ale substantelor chimice, noxe, fum, praf sau contact cu lichide, etc.)
c) Utilizarea produsului in aplicatii ce necesita performante si calitati, altele decat cele oferite de clasa si scopul pentru care acest produs este destinat sau in afara specificatiilor sale tehnice;
d) Nerespectarea instructiunilor de utilizare sau instalare prevazute in manualul produsului, anexat prezentului Certificat.
e) Utilizarea de baterii, surse de alimentare sau accesorii, altele decat cele produse, aprobate sau recomandate de catre producator.
f) Defectiunile software (virusi, overclocking, schimbare de soft original).
g) Interventia neautorizata asupra produsului, (fara acceptul scris al vanzatorului), ruperea, deteriorarea sau indepartarea sigiliilor (sau etichetelor) aplicate pe produse.
h) Returul fara cauze justificate.
i) Garantia produselor de pe verso nu este transmisibila, si se asigura doar clientului indicat in cuprinsul Facturii.

Toate reclamatiile se primesc si se solutioneaza la adresa punctului de lucru al fiecarui magazin USED PRODUCTS, si vor fi comunicate mai departe unitatilor de service partenere. Solutionarea garantiei se face în maxim 15 zile calendaristice de la data inregistrarii acesteia. Dupa o notificare scrisa (sau apel telefonic inregistrat), clientul se obliga sa ridice produsul reparat / inlocuit intr-un termen de maxim 30 de zile calendaristice, nerespectarea acestuia ducand la reintroducerea produsului in circuitul comercial.

USED PRODUCTS Cluj: str. Aurel Vlaicu, 4, sau la adresa cluj@usedproducts.ro;

USED PRODUCTS Timisoara: Blvd Regele Mihai, 8, sau la adresa timisoara@usedproducts.ro

USED PRODUCTS Bucuresti: str. Aurel Vlaicu, 4, sau la adresa cluj@usedproducts.roWhatsapp
Bună, ai nevoie de ajutor?
Cluj
Cluj
Timișoara
Timișoara
Sibiu
Sibiu
Oradea
Oradea
Arad
Arad
Franciza & B2B
B2B